Alla inlägg under september 2009

Av Inger - 8 september 2009 13:55

Kanske det finns nån mer här som brutit foten i sommar.

Vi kanske kan peppa varann lite.

Läkaren på ortopenden i går sa att kanske jag känner mig stadigare

på foten till jul.Förvånad

Men nog ska det väl gå fortare hoppas jag.Jag har redan börjat

gå lite på den,och det har väl inte gjort allt för ont.Jag har en plast-

skena och det känns bra.

Pepp till alla med pruten fot

Av Inger - 8 september 2009 12:20

Idag känns det mycket bättre.Jag har satt på skenan,och tryckt på mig en stadig sko.Glad

Så nu känns det nästan som jag skulle våga mig ut på en lite sväng i skogen.

Jag har gått lite inne utan kryckor.Och sen har jag gjort mina övningar.

Så nu ska jag nog försöka att gå ut en liten sväng,med hundarna.

Ikväll tar vi en sväng till Leksand (om det inte blir regn).

Det är sista "Fordorn o Termos" där ikväll.Tänk att vi har bara varit dit 1 ggr i år,

annars brukar vi vara dit varje tisdag som det har varit.Men denna sommar blev ju inte

som andra somrar.det har ju jävlas med allting,känns det som.

Men från o med idag så vänder det,det har jag bestämt.

Av Inger - 7 september 2009 17:19

Idag har jag varit till ortopenen på Falu Lasarett.Först tog dom av gipset.Nu såg det bättre ut på insidan av foten.(jag är sydd både på in o ut sidan av foten.)Förra gången såg det lite svampigt ut.Sen fick jag åka ner till röntgen i rullstol.Sen tillbaka till ortopeden igen.Doktor Andreas sa att det inte var riktigt läkt inne i foten.Men han trodde att jag skulle kunna klara mig utan gips iallafall. Det kändes lite pirrigt att veta att det inte var riktigt (klart) där inne.Jag fick också veta att mina ledband inne i foten hade slitits av,när jag bröt foten.

Sen fick jag träffa 2 sjukgymnaster.Av dom fick jag en skena i plast som jag ska ha på mig när jag ska börja att gå.Det kändes ganska bra,det var ett stöd iallafall.Men vad jag ska ha för sko på mig när jag ska börja att gå lite ute,det har jag inte kommit på än,men den dagen den sorgen.

Måste ge personalen på ortopeden i Falun en stor ros för de är jättegulliga alla som jag har mött där.Och det gick på ca: en timme allt jag gjort där idag.

Det var skillnad mot när vi var på Ögon i Falun med gubben.Det tog 4,5 timme.Det var inget fel på personalen där heller,men det hände ju ingenting.Det fanns de som hade väntat hela dagen från 8,30 -19,30

Så får det väl inte gå till.Eller hur Alf Johansson och Swedenborg

Av Inger - 6 september 2009 12:26

Det är några av mina Collie hundar.De flesta har jag köpt på E-Bay.

Alla bilder gör dom inte rättvisa.Många är vackrare i verkligheten.

Titta o njut!!!!!!!!

Av Inger - 5 september 2009 12:34

Idag lördag 5/9 har DAK marknad på Lugnet i Falun.Vi brukar alltid ta "finbilen" och fika med oss och åka in dit.Men idag blev det inte så.Det regnar och då blir det slirigt o lerigt att gå där.Åka rullstol eller gå med kryckor är inte att tänka på.Så därför blev vi hemma idag.Det känns lite synd,det är alltid mycket folk,och mycket prylar att kolla på.Ibland hittar man nått att köpa.Har köpt nån femtitals klänning,några gardiner från femtitalet också.Glas o nån skål också från den tiden.Och så lite Elvis prylar.

Snyggare karl fanns väl inte.Och man bara njuter av hans musik.Min favortit är Surender.(Den spelade vi mycket i bilen,när vi träffades min man o jag)

Gubben min brukar handla nån ny bil från Modelbilsvagnen.Han samlar på

 50 talsbilar och Mercedesar.Han har nu snart fullt i sina 2 glasmontrar.

Jag samlar på Collie hundar.Jag har köpt många på E Bay från USA.Några är riktigt gamla,och jättefina.


Av Inger - 3 september 2009 11:43

Äntligen lite roligt att se fram emot.

Idag fyller minsta barnbarnet Melissa 4 år.Så vi ska dit på kalas.Högst på önskelistan står det sparkcyckel.Men det har dottern våran köpt.

Jag är ju fortfarande lite otymplig och går ogärna i affärer,allt för lång tid.Så jag har gjort det lätt för mig.Jag sätter in pengar på andra dotterns konto så får hon handla present.Det blir nog bäst så.Det ska ju vara nått som hon kan sysselsätta sig med en stund.Så slipper hon reta syrran hela tiden.


Och nog fick hon paket alltid.Det blev en sparkcykel,knä o armbågsskydd till den,dockkläder,lera,pärlor,bilstol till dockan.En klänning o tajts till sig själv.Ett fint handgjort halsband,i form av ett hjärta med Milissa skrivet på.

Sen fick vi blåbärs tårta och vanlig gräddtårta.Mums det var jättegott.

PS. Det gick bra för BR Leksaker denna dag !!!!

Av Inger - 2 september 2009 18:11

Ännu en tråkig dag.

Jag längtar till jag kan gå på en liten promenad.Idag har det varit lite sol o lite regn om vartannat.Det skulle vara så himla skönt att få komma ut en sväng i skogen.

I dag fick Pontus sin andra medecin iallafall.Min "gamla" mamma var och hämtade den på apoteket i stan.Hon är som ett lite hembiträde.Men det tycker hon bara är roligt,hon måste alltid ha nått på gång.Hon handlar,sen lagar vi mat tillsammans,och äter ihop.Då får hon sällskap vid maten,och äter då mycket bättre.

Annars så har hon flera ensamma väninnor,så de brukar fika eller äta hos varann.Och så spelar de alltid kort,det brukar mest bli Maja eller pensionärs spelet.Mycket bra för huvudet,och minnet.

Vi har en bekant som verkligen borde spela kort.Han har så dåligt minnet så det är rent otäckt.

En dag skulle han hämta hem sin dotter från skolan.Men när han åkt halv vägs så hade han glömt vad han skulle göra.Så han vänder för att åka hem igen (då åker han förbi henne)men det ser han inte.Plötsligt så kommer han på vart han varit på väg,vänder alltså igen.Åker förbi flickan igen.(ser inte henne nu heller.)Tredje gånger så ser han henne iallafall.Och ni må tro att detta har han fått äta upp många gånger.PS.flickan var 15-16 år när detta hände så hon var inte så liten.

Men det är väl så vi alla kommer att bli en vacker dag.Hemska tanke!!!!!!!

Nu skiner solen och regnet öser ner.

Av Inger - 1 september 2009 13:03

Pontus mår lite bättre idag.Han åt med god aptit i morse.Men nu kom det mesta upp ute på gräsmattan.Väntar på dottern som ska åka på apoteket och hämta ut hans medecin.Vi fick ju med oss en tablett till imorse.Men den har han väl spytt upp nu.

Nu känns det ännu mer frustrerande att jag inte tar mig nån stans själv,utan måste be om skjuts överallt.Det ät tur att vi bor på landet iallafall med egen gård så att man kan ha hundarna ute själva,men dom gör inte ifrån sig om det inte är alldeles akut.Det ska vara skogspromenad för att de ska kunna göra ifrån sig.så det måste jag ha hjälp med också.Det är tur att min man har bilverkstad här hemma,o han gå ifrån,för att följa hundarna till skogen.

Presentation


Pontus som liten valp.

Omröstning

Vilken femtitals bil gillar du bäst Amerikansk
 Chrysler
 Dodge
 De Soto
 Cheva
 Cadillac
 Plymoth

Fråga mig

0 besvarade frågor

Väder

http://www.klart.se/

Väder

Vädret Borlänge

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skiv i min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards